Άγνωστος, Παναγία η Γλυκοφιλούσα
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 4A|A :: Μάθημα Λογοτεχνίας (4Α|Α) - Καθηγητής: κ.Γκέντζος :: Α' Τρίμηνο: Το φύλο στην λογοτεχνία :: Καταχώρηση πηγών (Το φύλο στη λογοτεχνία)
Page 1 of 1
Theo Vlachopanagiotis- Gender :
Posts : 7
Age : 26
Location : Θεσσαλονίκη
Άγνωστος, Παναγία η Γλυκοφιλούσα :: Comments

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τι σχέση έχει η παναγία η γλυκοφιλούσα οσον αφορά το φύλο στη λογοτεχνια. Θεοχάρη σε παρακαλώ μπορείς να μου εξηγήσεις?

Φυσικά, αγαπητέ συμμαθητή, καταρχάς πρέπει να σου διευκρινίσω ότι ,προφανώς, το θέμα μας έχει καταλήξει να είναι "το φύλο στις τέχνες" καθώς υπάρχουν αναρτήσεις με εικόνες(όπως αυτήν) αλλά και με βίντεο. Περνώντας στο κυρίως θέμα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η Παναγία είναι η γυναίκα που κυριαρχεί στην θρησκεία. Συνεπώς, έχει και πολλές επιρροές στην λογοτεχνία, όντας μητέρα του "Σωσία".Viopoulos George wrote:Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τι σχέση έχει η παναγία η γλυκοφιλούσα οσον αφορά το φύλο στη λογοτεχνια. Θεοχάρη σε παρακαλώ μπορείς να μου εξηγήσεις?
Κλείνοντας, πρέπει να τονίσω ότι την Παναγία την γλυκοφιλούσα την ανέβασα στην τύχη ως εικόνα της Παναγίας.

Θα ήθελα να δώσω τη δικιά μου ερμηνεία. Η Παναγία ως πρόσωπο θεϊκό και ανθρώπινο είναι πιο κοντά στις γυναίκες και ιδιαιτέρως τις μάνες παρά στους άνδρες. Και αυτό διότι ως μητέρα ( του Χριστού ) που πονάει για τα πάθη του παιδιού της αντιπροσωπεύει κάθε μάνα στις δύσκολες στιγμές της. Επιπλέον μια ακόμα διάκριση που μπορεί να τονιστεί μέσω αυτού είναι η διαφορά άντρα και γυναίκας, πατέρα και μάνας ως προς τις σχέσεις τους με το παιδί τους. Η μητέρα είναι πάντα πιο στοργική και πιο προστατευτική με το γιο ή την κόρη από τον πατέρα.
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum
|
|